2-0 verlies

City Pirates verliest met 2-0 van Sportief Rotselaar.

Sportief Rotselaar maakte zijn rentree in het nationaal voetbal. Na 5 minuten kwamen ze vanop de stip op voorsprong via Joren Dehond. City Pirates nam de wedstrijd snel in handen, maar tijdens de eerste helft bleven grote kansen uit.

In de 2de helft gingen we vol voor de gelijkmaker, maar kregen we in het slot van de wedstrijd het deksel op de neus. Lemmens maakte in minuut 86 de 2-0. Meteen ook de eindstand.

City Pirates startte met Bo Geens, Sander Van Cauwenberg, Yassir El Mokadem, Dani Wilms, Andy Van Hoof, Esiaka Kromah, Raf Meukens, Bangali Kromah, Fahd Sakande, Hatim Akarom en Dean Doncos.

Wisselspelers waren Tim Muyllaert, Yorgo Van Hove, Ilyas Kasmi, Keith Groeneveld en Strahinja Mitrovic

***

Zaterdag is het zover: de start van de competitie op het veld van Sportief Rotselaar.

Sportief Rotselaar werd opgericht in 1966. De club uit het Vlaams Brabantse Rotselaar deed het goed en kwam sinds 1973 in het nationaal voetbal uit. In 78-79 waren ze een seizoen actief in tweede klasse. Net als City Pirates de hoogste competitiereeks die bereikt werd. Vanaf 1983 verdwenen ze van het nationaal toneel en werd er gevoetbald in de provinciale reeksen.

Met de wedstrijd van zaterdag verschijnt Sportief Rotselaar terug in de nationale reeksen na het behalen van 2 opeenvolgende titels in 2de en 1ste provinciale!

In de Croky Cup gingen ze eruit tegen CS Onhaye. Daarvoor hadden ze het gehaald van Punt-Larum en Zwarte Leeuw.