Bezoek aan rust- en verzorgingstehuizen

City Pirates organiseert ook bezoeken aan rust- en verzorgingstehuizen.

Dit wordt gedaan via Linda Rusbach, teamleader en social coach te Merksem. Ze vertelt er graag meer over:

“Maandelijks bezoeken we met 5-6 kinderen van 11 tot 13 jaar het rust- en verzorgingstehuis. De kinderen zorgen voor animatie voor de ouderen. Het zijn vaak dezelfde kinderen die meekomen, omdat ze aangeven het leuk te vinden. We doen dit nu al verschillende jaren en je ziet dat de ouderen en kinderen een band ontwikkelen. Ze kijken er steeds meer naar uit elkaar te zien.”

“Ik ben de bezoeken jaren geleden gestart vanuit mijn bezorgdheid over eenzaamheid onder ouderen. Het is schrijnend om te zien dat sommige ouderen in het rusthuis nooit bezoek krijgen, of geen kinderen zien omdat ze altijd binnen zitten. Door de bezoeken zorgen we ervoor dat de ouderen zich niet vergeten voelen, en dat ze het nog steeds leuk kunnen hebben. Mijn ouders hebben mij op dit vlak altijd het goede voorbeeld gegeven, daarom ben ik ook met dit project gestart. Zowel mijn mama als papa boden vroeger iedereen hulp. Ik leef graag volgens hun voorbeeld”

“Iedereen heeft recht op geluk. Dat is mijn motivatie om hier mee verder te gaan. De coronapandemie toonde nogmaals hoe belangrijk de kleine dingen zijn voor het geluk van de mensheid. Als je kan genieten van een dak boven je hoofd, elke dag eten hebt, en als je de rekeningen kan betalen, mag je super gelukkig zijn. Dan is het moment daar om ook anderen voorop te stellen. Iets betekenen voor een ander biedt ook geluk.”

“Het was prachtig om te merken dat wanneer ik het rust- en verzorgingstehuis binnenkom de bewoners me meteen herkennen en beginnen te lachen omdat ze weten dat de kinderen dan op komst zijn. Het project heeft dus echt impact.”

“Ik hoop dat ook andere organisaties ons voorbeeld volgen en dat we er zo in slagen om elke woensdag van de maand een activiteit te kunnen organiseren. Voor zij die interesse hebben om iets op te starten, kan ik enkel aanraden om contact te maken met het rusthuis, en goede afspraken te maken met het animatieteam. Zo kan er duurzaam en goed worden samengewerkt.”

“Ik hoop meer mensen te kunnen inspireren”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!